Iedereen verdient een mooi (zakelijk) portret van zichzelf

“Iedereen verdient een mooi portret van zichzelf.”

Dat is een statement waar ik honderd procent achtersta.

En… zolang we het idee niet op onszelf toepassen, gunnen we het iedereen in onze omgeving ook 😉

Ondanks of misschien net door het uitvergrote sociale media gebeuren durven we onszelf minder te tonen. Want iedereen ziet er online altijd zo fantastisch uit… Ik durf dat zelf ook wel eens te denken, lekker veilig achter mijn fotocamera. 😉

Misschien herken je de volgende mantra’s wel in je hoofd? “Als ik 10kg minder weeg ben ik er klaar voor. Oh nee, ik heb de juiste kleding niet. Later misschien, als ik minder moe ben, of als de kinderen wat groter zijn. Momenteel is het echt te druk…”

Vandaag ben je de jongste versie die je van jezelf kan zijn.

Maar vandaag ben je de jongste versie die je van jezelf kan zijn. Durf jezelf te tonen zoals je NU bent. Want hoe groot het cliché ook is, er is er echt maar één zoals jij. In vertrouwen durven zichtbaar zijn geeft het nodige vertrouwen aan de ander.

Sinds ik mezelf meer toon in mijn instagram stories, merk ik dat mensen me op een andere manier contacteren. Met meer openheid en vertrouwen, mensen hebben me al een beetje leren kennen en dat maakt een eerste ontmoeting of contact al een stuk gemakkelijker.

Je eigen zichtbaarheid om jezelf en/of je zaak voor te stellen, je facebook profiel een leuke update te geven, je linked-in die extra professionele touch te geven, een momentopname voor je familie, een herinnering van het nu… of gewoon helemaal voor jezelf. Omdat je het verdient.

Want ja, I say it again. Iedereen verdient een mooi portret van zichzelf 😉

Een zakelijke portrettendag.

Enkele maanden geleden organiseerde ik, samen met Make Up Artist Bart Portier, een zakelijke portrettendag. Samenwerken met Bart is altijd zo leuk. Zo fijn zelfs dat we besloten het niet bij één dag te houden.

Een goede MUA is onvervangbaar. Een MUA accentueert graag en professioneel je mooiste kanten en laat je huid en haren stralen voor de camera. Het geeft je de nodige zelfvertrouwen boost om voor de camera te staan. Ik verzeker je, je bent al helemaal in de juiste stemming voor je fotosessie, als hij je Make Up en Haar verzorgd heeft.

Als fotograaf is er niets zo leuk om je model te zien ontspannen voor de camera. Ik begeleid je graag door de juiste poses, een mooie expressie en hou in de gaten en let erop dat je haar en kleding goed liggen. Ik ben als het ware je coach die je door de juiste poses helpt.

“It’s one thing to make a picture of what a person looks like. It’s another thing to make a portrait of who they are.”

– Paul Caponigro

Want ik zei het al een keer of twee en ik blijf het herhalen: Iedereen verdient een mooi portret van zichzelf. Een professioneel portret, waarin je jezelf zelfverzekerd, met vertrouwen en uitstraling toont aan de wereld.

Hoe verloopt zo’n zakelijke portrettendag?

Ik beloof je dat het veel leuker wordt dan wat de naam “zakelijke portretten’ inhoudt 😉 De eerste stap is om online een moment vast te leggen.

Het is heel eenvoudig om de fotosessie vast te leggen

  • Online kan je zelf het juiste tijdstip uitkiezen voor je fotosessie. Je ontvangt een bevestiging van je afspraak en het factuur.
  • Ik verstuur je na het vastleggen van je fotosessie enkele kledingtips.
  • Bij aankomst in de fotostudio bekijken we samen welke kleding het mooiste tot zijn recht komt op de foto en bespreek je je make up en haar met Bart.

En daarna kan de fun beginnen 😉

De dag van de fotosessie mag ook echt een leuke ervaring zijn.

  • Je neemt plaats in de stoel bij Bart en in een half uurtje laat hij je stralen.
  • Daarna neem je plaats voor de camera. De fotosessie duurt ongeveer 20 à 30 minuuten. Ik begeleid je uitgebreid bij elke pose. Ik geef je graag de tijd om de juiste uitdrukkingen te zoeken en te vinden. Ik besef zelf ook dat je even moet wennen voor de camera. Maak je geen zorgen, dat is allemaal ‘part of the flow’.
  • Op het einde van de fotosessie gaan we ook even naar buiten (vlak aan de fotostudio) voor enkele portretten met een speelse en onscherpe achtergrond.

En daarna hoop ik dat je leuke plannen hebt om nog een fijne dag met je prachtige make up door te brengen. Iets gaan eten met iemand, een feestje waar je nog naar toe wil? Het zijn maar ideetjes 😉

Na de fotosessie, wanneer krijg ik de resultaten te zien?

Ongeveer twee weken na de fotosessie ontvang je een privé online foto galerij met je foto’s. Alle foto’s die ik je toon zijn zowel in kleur als zwart wit afgewerkt. Deze galerij blijft 1 jaar open staan en kan je steeds opnieuw bezoeken.

Wat zit er exact in het pakket?

In de prijs van de fotosessie zijn de MUA, de fotosessie én twee hoge resolutie beelden inbegrepen.

Wil je graag meer hoge resolutiebeelden, dat kan zeker. Dat mag je op voorhand of na de fotosessie beslissen.

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van de nieuwe data voor de zakelijke portretten? Schrijf je hieronder in en ik hou je als eerste op de hoogte van de nieuwe data.

Iedereen kan ontspannen op de foto staan.

Wat ik je nog graag wil meegeven, is dat het niet jouw job is om fotogeniek te zijn. Het is mijn verantwoordelijkheid (en ik doe dat met heel veel plezier) om je te begeleiden om ontspannen mooie poses aan te nemen en een persoonlijke connectie met de kijker op te bouwen. Fotogeniek zijn is eigenlijk een ander woord om natuurlijk in de camera te kunnen kijken, meer is het echt niet 😉

Uiteindelijk is het mijn bedoeling om de stress uit de fotosessie te halen en je te laten genieten van de ervaring. Als je naar buiten loopt met het idee dat het een fijne ervaring was én met een snuifje meer zelfvertrouwen, dan is mijn mijn missie geslaagd.

Is zo’n zakelijke portretreeks ook iets voor mannen?

Uiteraard! Het idee van een Make Up Artist schrikt sommige mannen wat af, maar wie wil er niet graag goed uitzien op foto? Bart legt je haar goed en zorgt ervoor dat je huid er egaal en fris uitziet. Het is zeker niet de bedoeling dat het opvalt.

Liesbeth vond het alvast een fantastische ervaring

De foto’s die deze blogpost begeleiden zijn van een Zakelijke Portrettendag enkele maanden geleden. Ik toon je graag de variatie die ik je kan aanbieden tijdens een fotosessie.

Liesbeth was er alvast heel blij mee. Ze schreef me: Amai, wat een foto’s! Knap van je! Ik kan echt niet kiezen dus ik neem ze allemaal 😉

Heel graag tot binnenkort. Want écht, iedereen verdient een mooi portret van zichzelf.

Heb je nog vragen? Je kan me altijd contacteren via deze contactpagina.


Gepubliceerd op:

Terug naar het blogoverzicht