HomeFAQ

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je meer informatie over de werkwijze en het verloop van een fotosessie.

Mijn Fotografiestijl

De beelden die ik voor je maak zijn het best te omschrijven als puur en tijdloos, met alle aandacht voor jou en je kind. Kleuren, structuren, fotoprops, materialen en achtergronden worden gebruikt om het portret te versterken.

Het is zeker niet de bedoeling dat ze de hoofdrol spelen in het eindresultaat. Portretten om te koesteren, daar ga ik voor.


Newborn sessies

Wanneer boek ik het beste een newbornsessie?

Om een vrij moment in mijn agenda te garanderen, is het aangeraden me te contacteren nog voor de baby geboren is. Baby’s geboorte laat zich vaak niet plannen, maar zo kan ik rond de periode van de geboorte ruimte in mijn agenda vrijhouden. Als je me na de geboorte contacteert spreken we zo snel mogelijk een datum af om de fotosessie te laten plaatsvinden.

Wat is de beste leeftijd voor een newborn fotosessie?

Een fotosessie tussen de 1 en 2 weken na de geboorte is ideaal. Dat wil niet zeggen dat een newborn sessie na 2 weken niet meer mogelijk is. Als de baby wat ouder is, wordt hij zich wel meer bewust van zijn omgeving en slaapt vaak minder diep en minder makkelijk voor de typische newbornposes in mijn fotografie. Maar met een beetje extra geduld en mijn expertise slagen we er zeker in om een mooie fotoreeks te creëren.

Waarom vindt een newborn fotosessies altijd in je fotostudio plaats?

Mijn ruime en gezellige fotostudio is helemaal ingericht om het mooiste resultaat te garanderen. Belichting, de juiste temperatuur en mijn overdaad aan props en fotomateriaal zorgt ervoor dat de fotosessie vlotter verloopt dan op locatie. En dat betekent dat er meer foto’s zijn als eindresultaat!

Wat mag ik verwachten tijdens een newborn fotosessie?

Sit back, relax & enjoy 😉 Een sessie duurt vaak 3 à 4 uur, met genoeg tijd voor voedingen, pamperwissels en troostmomentjes. Omdat je baby meestal bloot is tijdens de sessie wordt de studio verwarmd, kleed je dus niet te warm.

Wat moet ik aandoen?

Als je graag mee op de foto wil (een herinnering voor later, ik raad het ten zeerste aan!) en je bent geen fan van de huid op huid look, breng dan een aantal neutrale, zachtgekleurde kledingstukken mee. Kleuren als creme, grijs en bruin zijn mooi neutraal en geven alle aandacht aan je baby.

Wat moet ik meebrengen?

De studio ligt letterlijk vol met dekentjes, mutsjes, wraps en props, maar het is altijd leuk om zelf dingen mee te brengen. Probeer witte en glanzende materialen te vermijden. Haarbandjes met grote bloemen nemen de aandacht van het gezichtje van je baby weg.

Broer en zus.

Een familiefoto met een oudere broer of zus is een must. Er is genoeg ruimte en speelgoed in de studio zodat je kind kan spelen. Breng wel iemand mee die ondertussen op je oudste kind(jes) kan passen.

Baby sessies

Wat is de beste leeftijd voor een babysessie?

Laat ik duidelijk zijn, elk moment is het waard om gefotografeerd te worden.

Er zijn wel enkele leuke fases in baby’s ontwikkeling, die er voor mij fotografisch uitspringen:

  • Als je baby het hoofdje kan optillen vanuit buiklig (vanaf 3 à 4 maanden)
  • Als je baby kan zitten.

Hoe lang duurt een babysessie?

Een babysessie duurt meestal 1 à 1,5 uur en vindt het beste in de ochtend plaats.

Wat moet ik meebrengen?

Een favoriet speelgoedje of een lekker iets om te eten, kan je baby soms in de juiste stemming brengen. Breng liever te veel dan te weinig mee, dan bekijk is samen met jou wat mooi en bruikbaar is voor de foto.

Wat moeten ik en mijn baby aandoen?

Baby met zijn blote buikje blijft mijn topfavoriet, maar kleding kan ook een leuk en speels accent aan een foto geven. Outfits mogen goed aansluiten en niet te groot zijn. Vermijd grote patronen en logo’s. Ik stuur je graag een pdf met kledingtips na het boeken van je fotosessie.

Na de fotosessie

Wanneer ontvang ik mijn foto’s?

Ongeveer 2 weken na je fotosessie vind je een bericht in je mailbox met een link naar de foto’s.

Verwacht je aan minstens 30 à 40 tal kwalitatieve beelden, die door mij met zorg geselecteerd en verwerkt zijn tot de mooiste herinneringen. Alle beelden worden zowel in kleur als zwart wit getoond. De foto’s zijn downloadbaar in webresolutie met logo en zijn geschikt voor gebruik op computer, tablet en social media. Deze foto’s zijn niet printbaar.

Tijdens een fotosessie worden er meer foto’s gemaakt, maar enkel de beelden die voldoen aan de door mij vooropgestelde kwaliteitseisen, worden uiteindelijk getoond.

Wil je graag samenwerken?
Heb je nog vragen?

of boek een zoom call voor een vrijblijvend gesprek