Wanneer boek ik het beste een newborn fotosessie?

Een baby in de wereld welkom heten is één van de mooiste en emotionele gebeurtenissen in je leven. Er is niets mooier om die eerste speciale momenten te laten documenteren. De momentopnames die we creëren tijdens de fotosessie zijn dan ook herinneringen om voor altijd te blijven koesteren.

Dat is, als je erover nadenkt, dé kracht van fotografie; het herbeleven van die speciale momenten. Je kleine en grotere details laten (her)ontdekken, die je anders misschien al vergeten was. Die overweldigende eerste weken na de geboorte van je kindje zijn als het ware een rollercoaster, met veel nieuwe indrukken, en de eerste momenten in je nieuwe rol als ouder,…

Ik geloof heel sterk dat élk moment in het leven van onze kinderen (én onszelf) het verdient om gefotografeerd te worden. Maar het fotograferen van newborns blijft ZO bijzonder. Het is een zeer gespecialiseerde tak in de fotografie. Je baby wordt door mij zorgvuldig en met alle aandacht voor zijn welbevinden in een mooie pose gelegd. Er is ook maar een beperkte periode waarin deze vorm van fotografie kan gebeuren. In de eerste weken na de geboorte is je baby het slaperigste, met weinig interesse voor de buitenwereld. Na deze periode ontwikkelen ze een nieuwsgierigheid naar de buitenwereld toe. Ook worden ze zich dan bewuster van hun eigen lichaam en gaan ze uitzoeken wat ze daar allemaal mee kunnen doen.

Wat is het ideale moment voor een newborn fotosessie?

Het ideale moment om je newborn te laten fotograferen is tussen de 1 à 2 weken na de geboorte. Je baby kan dan nog in de mooiste gekrulde houdingen gelegd worden, net zoals in de buik bij mama. Je kindje slaap zich vaak nog fotogeniek door de fotosessie heen en is nog erg flexibel. Het is ook de periode waarin baby acné het minste zichtbaar is.

Waarmee ik niet wil zeggen dat een newborn sessie na 2 weken onmogelijk is. Soms lukt het de ouders niet een fotosessie in te plannen in de eerste weken na de geboorte. Door onvoorziene of medische complicaties of om een andere reden. Gelukkig hoeft dit geen reden te zijn om een newborn fotosessie van je bucketlist te halen. Ik fotografeerde al succesvol newborn sessies tot 4 à 5 weken na de geboorte. Ik kan je wel niet altijd hetzelfde resultaat garanderen als tijdens de eerste 2 weken van de geboorte.

Wat als mijn baby al wat ouder is?

Een iets oudere baby is zich al veel bewuster van de omgeving en slaapt al wat minder diep overdag. Het wordt dan ook iets moeilijker om de typische newbornposes te creëren. Maar met een beetje extra geduld en mijn expertise slagen we er zeker in om toch een mooie fotoreeks te creëren.

Wat als mijn kindje prematuur geboren is?

Ook als je kindje te vroeg geboren is en je het ziekenhuis nog niet mag verlaten is er altijd nog de mogelijkheid tot een newborn sessie. Bij het fotograferen van een premature baby reken ik altijd de uitgerekende datum als ijkpunt om de fotosessie in te plannen. De ontwikkeling van een prematuur geboren baby loopt vaak gelijk met de uitgerekende datum. Dus je babytje kan al 6 weken oud zijn, maar volgens zijn uitgerekende datum nog maar 2 weken. De gezondheid en het welbeleven van je kindje en jullie, als nieuwe ouders, is op elk moment prioritair. Ik bespreek dan ook graag met jou wat de mogelijkheden zijn om de fotosessie succesvol te laten plaatsvinden.

Wanneer boek ik het beste een newbornsessie?

Om een vrij moment in mijn agenda te garanderen, is het aangeraden me te contacteren voor de baby geboren is. Zo kan ik je uitgerekende datum in mijn agenda noteren. De geboorte van je kindje laat zich uiteraard niet inplannen, maar zo kan ik de nodige ruimte al wel vrijhouden in mijn agenda. Na de geboorte geef je me dan een seintje, waarna we zo snel mogelijk een concrete datum afspreken.

Net omdat de geboorte van je kindje niet altijd in te plannen is, is er soms nog een last minute plaatsje vrij. Dus: begint de zin in een newborn sessie toch onweerstaanbaar te kriebelen eens je kindje op de wereld is, contacteer me en ik kijk graag of er nog een plekje vrij is in mijn agenda!

Waarom vindt een newborn fotosessies altijd in je fotostudio plaats?

Een newborn fotosessie is een gespecialiseerd genre in de fotografie. Mijn ruime en gezellige fotostudio is dan ook helemaal ingericht om aan alle noden van je baby tegemoet te komen en het mooiste eindresultaat te garanderen. Het is de bedoeling dat het een leuke ervaring wordt voor zowel mama, papa als jullie kindje!

Zo zorg ik ervoor dat de correcte belichting, het juiste materiaal en een comfortabele temperatuur reeds klaar staan als jullie toekomen. Mijn overdaad aan props, dekentjes in alle kleuren en materialen staat klaar voor jullie om uitgekozen te worden. Al deze voorbereidingen zorgen ervoor dat de fotosessie van jullie kleine wondertje veel vlotter verloopt in de fotostudio dan op een locatie.

Deze voorbereiding zorgt er vaak ook voor dat er meer foto’s zijn als eindresultaat!

Wat mag ik verwachten tijdens een newborn fotosessie?

Sit back, relax & enjoy, dat is mijn motto 😉

Een sessie duurt vaak 3 uur, of iets langer. Ik volg graag het ritme van je baby, met de nodige tijd voor voedingen, pamperwissels en troostmomentjes. Het is vaak niet te voorspellen hoe lang de fotosessie gaat duren. Reserveer dus zeker genoeg tijd in je agenda die dag. Want ja, baby is baas tijdens de fotosessie 😉

Omdat je baby meestal bloot is tijdens de sessie wordt de studio verwarmd, kleed je dus zeker niet te warm.

Al mijn props staan zichtbaar opgesteld in de fotostudio. Samen kiezen we de mooiste kleuren en materialen uit met als enige doel je baby nog mooier in beeld te brengen. Kijk zeker nog eens rustig naar mijn portfolio om te kijken dat mijn fotografie stijl de jouwe is.

Hoe veilig is een newborn fotosessie?

De veiligheid en het comfort van jullie kindje is op elk moment het allerbelangrijkste, ook tijdens de fotosessie.

Tijdens de fotosessie controleer ik keer of keer de veiligheid en het welbevinden van jullie pasgeboren kindje. Zo check ik regelmatig de huidskleur van je baby en bekijk ik of de handjes en voetjes een goede bloeddoorstroming hebben. Ik zal een baby ook nooit ‘forceren’ in een bepaalde pose, maar zoek samen met je baby naar een comfortabele houding, die ook fotografisch mooi is. Ik heb ondertussen voldoende ervaring opgebouwd om een pose aan te passen aan de baby en niet omgekeerd 😉

Een pose moet ook vaak niet zo ingewikkeld zijn. De mooiste poses zijn vaak relaxed en eenvoudig. Vaak zijn deze eenvoudige foto’s ook de allermooiste herinneringen, waarin je je kindje het beste herkent. Ik fotografeer ook altijd met 2 camera’s, waarvan 1 camera met macrolens. Zo kan ik op elk moment tijdens de fotosessie de mooiste details van je kindje fotograferen. Teentjes, wimpertjes, mondje,… het wordt allemaal voor jullie vastgelegd 😉

Elke baby is helemaal zichzelf vanaf dag één. Elke baby is verschillend er reageert anders op een aanraking of een bepaalde pose. Dat is één van de mooiste dingen om keer op keer te mogen meemaken als newbornfotograaf. Iedere baby is zo uniek en helemaal zichzelf vanaf dag één en reageert en communiceert op zijn eigen manier.

Tijdens de fotosessie probeer ik je steeds uit te leggen wat ik aan het doen ben. Maar als het je niet helemaal duidelijk is wat er aan het gebeuren is, kan je me altijd meer uitleg vragen.

Ouders zijn vaak wat ongerust dat die mooie poses die je in mijn portfolio ziet niet zullen lukken bij hun baby. Maar geloof me, je zal verstelt staan van de prachtige resultaten! Ook van jouw kleine wondertje creëren we in alle geduld, de juiste materialen en met de nodige expertise de mooiste herinneringen.

Met ondertussen acht jaar ervaring als newborn fotograaf ben ik nog elk moment dankbaar dat jullie me zo veel vertrouwen geven tijdens een fotosessie. Elke fotosessie blijft een geschenk!

Het eindresultaat

Na een fijne ontspannen fotosessie verwerk ik de foto’s op mijn computer tot ze helemaal perfect zijn. Mijn doel is om mooie, natuurlijke en tijdloze beelden te creëren als eindresultaat, die je steeds opnieuw kan bekijken.

Elke fotosessie opnieuw vind ik het een hele eer om jullie prachtige en vaak de allereerste familie herinneringen te kunnen aanbieden. Beelden om nog heel vaak naar terug te kijken.

Nog hongerig naar meer:

Zo krijg je nog meer informatie over het verloop van de fotosessie.

Heb je nog vragen? Je kan me altijd contacteren via deze contactpagina.


Gepubliceerd op:

Terug naar het blogoverzicht